bedrijfscoach

Welke werkwijzen hanteert een bedrijfscoach?

bedrijfscoachOns netwerk bestaat uit een groot aantal verschillende bedrijfscoaches. Allemaal hebben ze hetzelfde doel: een succes maken van jouw onderneming of bedrijf en een goede samenwerking binnen jouw team. Elke coach hanteert een eigen werkwijze om dit te bereiken. De een heeft een directe aanpak tijdens een aantal groepsgesprekken, de ander legt de nadruk op creatieve en actieve sessies tijdens bijvoorbeeld een survivalweekend en de ander focust op een gezonde leefstijl voor de beste prestaties van jouw team. Verdiep je daarom eerst in de verschillende mogelijkheden en kies daarna de meest effectieve aanpak voor jou en je collega’s.

Holistisch

Een coach met een holistische werkwijze legt de nadruk op de levensstijl van jou en je collega’s en of iedereen goed in zijn vel zit. Wanneer iedereen zich mentaal goed voelt, zal je dit ook merken aan de productiviteit op de werkvloer en de prestaties. Goed in je vel zitten betekent namelijk weinig tot geen spanning en geen lichamelijke klachten, wat leidt tot een prettige werksfeer en een daling van het ziekteverzuim. Een holistische coach leert jullie door middel van een aantal sessies hoe je een combinatie van voldoende ontspanning, gezonde voeding en beweging toepast op de werkvloer.

Zencoaching

Heerst er een gehaaste sfeer op de werkvloer en merk je dat ook jouw collega’s hierdoor vaak onrustig zijn? Dagelijkse meditatie kan helpen om de rust terug te brengen. De zencoach legt jou en je team uit hoe je door meditatie afstand doet van stress op de werkvloer (denk aan enorme wachtrijen bij een klantenservice, lastige klanten en werkdruk door deadlines) en je weer kunt focussen op je hoofddoel: een hoge productiviteit en een goede werksfeer.
Is deze vorm van coaching niet geschikt voor je hele team, maar heb jij als leidinggevende wel interesse in zencoaching? Vaak is individuele coaching of deelname aan sessies voor alleen leidinggevenden (managers, directeuren en projectleiders) ook mogelijk. Vraag de bedrijfscoach naar de mogelijkheden.

Persoonlijke aandacht

Bovenstaande werkwijzen zijn specifiek. De meest voorkomende vorm van bedrijfscoaching is een uitgebreide observatie van de coach op de werkvloer. Na deze observatie gaat de deskundige gericht te werk op basis van de wensen en de behoeften van het team.
Maar ook in deze sessies kan de aanpak verschillen. Soms bestaan de sessies van de bedrijfscoach alleen uit groepsgesprekken en gerichte groepsoefeningen. In andere gevallen is er ook ruimte voor persoonlijke gesprekken, bijvoorbeeld wanneer een werknemer in een lastige situatie zit die de werkprestaties (kunnen) beïnvloeden.

Geef daarom tijdens het oriëntatiegesprek met de bedrijfscoach duidelijk aan wat volgens jou de gewenste aanpak is en waar de focus moet liggen gedurende het coachingstraject.

De juiste aanpak voor jouw team

Twijfel je nog welke vorm van bedrijfscoaching het meest geschikt is voor jouw team? Of wil je graag meer weten over de mogelijkheden op het gebied van bedrijfscoaching? Onze coaches voorzien je graag van het juiste advies. Vul het contactformulier zo volledig mogelijk in en onze professionals informeren je graag over de verschillende werkwijzen, het oriëntatiegesprek en het financiële plaatje.