bedrijfscoach

Welke alternatieve begeleiding biedt een bedrijfscoach?

bedrijfscoachEen bedrijfscoach komt in eerste instantie altijd langs bij het bedrijf om ter plekke coaching te geven op de werkvloer. Maar er zijn nog andere opties voor intensieve begeleiding van jouw team, zoals e-coaching of werken aan de onderlinge banden door middel van een paar dagen teambuilding op locatie.

E-coaching

Heb je geen mogelijkheid om een bedrijfscoach op de werkvloer te ontvangen of past dit niet in het dagelijkse werkschema? Dan is het ook mogelijk om een bedrijfscoach in te zetten door middel van e-coaching. Van tevoren stelt de bedrijfscoach vast met de leidinggevende op welke punten de werknemers begeleiding nodig hebben. Naar aanleiding hiervan is het bijvoorbeeld mogelijk om een programma samen te stellen van verschillende e-learnings met de focus op de besproken behoefte.
De werknemers kunnen deze e-learnings dan maken binnen een afgesproken periode. Een voordeel van deze methode is dat alles zwart op wit staat, er kan dus altijd teruggebladerd worden in de module. Hierdoor kunnen bepaalde dingen beter blijven hangen dan wanneer dit tijdens een groepsgesprek naar voren komt. Ook wordt de werknemer tijdens de verschillende e-learnings zelf aan het werk gezet door antwoorden te geven op verschillende vragen, leerdoelen op te stellen en reflecties te schrijven. De modules kunnen bijvoorbeeld ook afgesloten worden door een groepsgesprek door de leidinggevende of bedrijfscoach. Indien nodig kan er altijd nog een persoonlijk gesprek gepland worden met de bedrijfscoach zelf als blijkt dat er tijdens het invullen van de e-learnings zaken naar boven komen die meer aandacht vereisen. Denk hierbij aan tekenen van een burn-out of andere gezondheidsproblemen veroorzaakt door het werk, (grote) problemen tussen collega’s of wanneer blijkt de betreffende werknemer zich hevig verzet tegen het invullen van de e-learnings.

Teambuilding op locatie

Een bedrijfscoach geeft gedurende een aantal weken of maanden intensieve begeleiding op de werkvloer. Wil je dit liever anders aanpakken? Combineer deze coaching dan met een bedrijfsuitje. Vaak wordt in dit geval een survivalweekend geboekt, waar de bedrijfscoach de nadruk legt op de verschillende facetten van samenwerken. Maar er is eventueel ook ruimte voor persoonlijke gesprekken. Een programma met minder fysieke inspanning is ook mogelijk, zoals een mindfulnessweekend, waar de focus ligt op stilte en aandacht voor jezelf. Wil je liever een oppepper voor het hele team? Kijk dan naar de mogelijkheden voor workshops waar de focus ligt op plezier en samenwerken, zoals kookworkshops (waar in teams gestreden wordt voor het bereiden van het lekkerste gerecht) of karikatuurtekenen (collega’s tekenen elkaar hier op een humoristische manier). Vraag de bedrijfscoach naar de verschillende mogelijkheden.

Begeleiding van onze bedrijfscoaches

Wil je graag meer informatie over e-coaching of een afspraak maken voor teambuilding op locatie? Neem contact op met onze bedrijfscoaches door middel van het contactformulier. Wij beschikken over een landelijk netwerk, zo is er altijd een van onze professionals beschikbaar bij jou in de buurt.