Boekhouder

Wat zijn de voordelen van online boekhouden?

Boekhouder

In tegenstelling tot vroeger, staat tegenwoordig bij het boekhouden niet meer gelijk aan door een stapel papieren graven. Online boekhoudprogramma’s geven je binnen mum van tijd een duidelijk overzicht van jouw persoonlijke of zakelijke financiële situatie. Het enige wat jij hoeft te doen is regelmatig het programma updaten met recente gegevens. Alleen al op het gebied van tijdbesparing is dit een hele uitkomst. Maar welke voordelen biedt online boekhouden nog meer?

Snel schakelen

Als je wilt, kan je ook andere personen toegang geven tot jouw administratie. Heb je bijvoorbeeld geen tot weinig tijd voor een bezoekje aan de boekhouder? Geen probleem, zorg dat je boekhouder ook kan inloggen met zijn of haar account om alles bij te werken. Kunnen sommige gegevens alleen ingevuld worden door bijvoorbeeld de personeelsadministratie? Dan maak je ook voor deze collega een account aan. Draag je deze werkzaamheden liever helemaal over aan de boekhouder? Dan kan je het scenario in dit geval ook omdraaien; de boekhouder zorgt dat jij inloggegevens krijgt van het online boekhoudprogramma de invoer van alle gegevens. Zo kunnen jij en je boekhouder snel schakelen voor het op tijd indienen van de verplichte aangiftes.

Niet alleen op kantoor

We begrijpen dat jij de papieren van je administratie liever niet continue heen en weer sjouwt tussen huis en kantoor. Maar ondertussen wil je wel graag het een en ander afhandelen. Hierdoor kan in het weekend een dag op kantoor doorbrengen noodzakelijk zijn. Met een online boekhoudprogramma is dit niet nodig. Zolang je een internetverbinding hebt, kan jij verder met je administratie.

Betrouwbaar

Bij het gebruik van online programma’s krijg je vaak de vraag of het eigenlijk wel veilig is. Vrees niet, zelf heb je ook een hoop in de hand. Shop goed rond tussen de verkrijgbare programma’s en vraag ook advies van een kundige boekhouder. Daarnaast raden wij je aan om pas in te loggen wanneer je beschikt over een veilige internetverbinding, openbare netwerken vallen hier dus niet onder. En zorg voor een wachtwoord dat niet gauw te raden is voor een buitenstaander. Het is misschien overbodig, maar vermijd dus wachtwoorden als ‘gebruiker123’, ‘(naam)123’ en bijvoorbeeld de combinatie van jouw naam en geboortedatum of die van je kinderen. Verander dit wachtwoord ook regelmatig.

Klinkt een boekhoudprogramma jou als muziek in de oren, maar zie je het online gedeelte niet zo zitten? Dan is het ook mogelijk om gebruik te maken van een boekhoudprogramma dat werkt zonder internet. Houd er dan wel rekening mee dat je in dit geval iets minder snel kunt schakelen, omdat online inloggen dus niet mogelijk is.

Altijd verder waar je gebleven bent

Een groot voordeel zijn de automatische back-ups van het programma. Defecte laptop? Terwijl je deze laat repareren, log je in via een andere computer en ga je gewoon verder waar je gebleven was.

Advies online boekhouden

Ben je op zoek naar betrouwbare online boekhoudprogramma’s? Nieuwsgierig naar de andere mogelijkheden Of wil je graag eerst samen met een deskundige het programma doorlopen? Neem dan contact op met onze boekhouders via het formulier op de website. Zij leggen je uit met welke programma’s zij het liefst werken en welke voorwaarden hieraan verbonden zijn. Daarnaast helpen zou jou graag verder met het op tijd indienen van jouw persoonlijke en zakelijke belastingaangifte.