Manieren en middelen om de geheugencapaciteit te vergroten

Voor de oudere bevolking kan een verslechterend geheugen een reëel probleem zijn om de dagelijkse taken, die ze gewend zijn te doen, uit te kunnen voeren. Voor jongeren kan een beter geheugen hen beter van dienst zijn op school, op het werk en ook sociaal. Er zijn veel redenen en middelen om het vermogen van het geheugen te vergroten.

Cognitieve functies variëren van persoon tot persoon en kunnen grotendeels afhangen van hun genetica. De meeste mensen hebben echter het vermogen om door de bloedcirculatie naar de hersenen te verbeteren hun vermogen om gegevens te onthouden te verbeteren.

Lichaamsbeweging stimuleert de bloedsomloop door het lichaam. Cardiovasculaire oefeningen verbeteren vooral de bloedstroom naar de hersenen. Langdurig hardlopen of gedurende een half uur of langer zwemmen hebben langdurige verbeteringen aan de bloedsomloop door het hele lichaam tot gevolg. Dit kan naast een verbeterde geheugenfunctie resulteren in scherpere cognitieve vaardigheden.

Wiskundige problemen, nieuwe taalvaardigheden en puzzels zijn voorbeelden van mentale oefeningen, die de hersenen trainen. Door de hersenen uit te dagen om nieuwe concepten te leren, worden er verbindingen gevormd tussen delen van de hersenen die voorheen niet bestonden. Dit verbetert niet alleen de kwantitatieve redeneervaardigheden en creativiteit, maar het verbetert ook het vermogen om feiten, cijfers en gebeurtenissen te onthouden.

Hoewel een goed dieet essentieel is voor de fysieke en de mentale gezondheid, bestaan ​​er supplementen om de bloedcirculatie naar de hersenen te vergroten en de chemie van de hersenen te behouden. B-vitaminen, Ginkgo Biloba en Ginseng zijn voorbeelden van concentratie supplementen die om deze redenen vaak worden ingenomen. Net als bij cardiovasculaire oefeningen verbeteren sommige kruiden zoals Ginkgo Biloba het transport en de opname van zuurstof in de hersenen.

Of het nu gaat om goed op school of op het werk te presteren of om de gevolgen van veroudering te bestrijden, veel mensen zoeken naar manieren om de geheugencapaciteit te verbeteren. Als je de inname van supplementen overweegt of drastische veranderingen in de lichaamsbeweging wilt aanbrengen, moet je dit met respect voor de algehele gezondheid doen. Het advies van een arts moet ook in dit verband in overweging worden genomen.