bedrijfscoach

Hoe kan een bedrijfscoach helpen bij teambuilding?

bedrijfscoach

Teambuilding kent vele vormen. Denk aan de weekendjes weg met je collega’s, waar je samen werkt aan je doelen om zo samen de beste resultaten te bereiken. Maar het is helemaal niet nodig om voor deze belangrijke ontwikkelingen binnen je team je koffers in te moeten pakken en een paar dagen van huis weg te gaan. Onze bedrijfscoaches gaan gewoon op de werkvloer zelf aan de slag om zo het hele team een flink duw in de goede richting te geven.

Communicatie

De bedrijfscoach zal eerst het team zelf observeren. Daarbij wordt ook gelet op de onderlinge verhoudingen, manier van communicatie en eventuele patronen. Daarnaast gaat de coach tijdens een aantal sessies in gesprek met het team om zo de doelen en verwachtingen helder te krijgen. Daarna wordt er een stappenplan gemaakt om dit te bereiken binnen de gestelde tijd.

Je hart luchten

Het kan wel eens lastig zijn om de confrontatie aan te gaan. Dit kan ook een obstakel zijn in het bereiken van de gezamenlijke doen. Voel je je bijvoorbeeld niet gewaardeerd door je leidinggevende? Hoor je van meerdere collega’s dat een teamlid over je roddelt, maar weet je niet hoe je diegene daar op aan kan spreken? De coach kan hierbij helpen door samen met jou te relativeren. Is de situatie werkelijk zo? En wil je graag actie ondernemen door bijvoorbeeld te gevoel uit te spreken tegenover dit teamlid of je leidinggevende? De bedrijfscoach helpt je om de aanpak te bespreken, maar is ook als derde partij aanwezig bij de confrontatie zelf om het gesprek in goede banen te leiden.

Oefeningen

Wanneer de doelen helder zijn en de nodige confrontaties zijn aangegaan, is het nog zeer belangrijk om de positieve punten van iedereen te benadrukken. Wellicht is er een collega heel goed in kennis overdragen, maar is dat verder nog nooit aan bod gekomen. Door middel van enkele oefeningen komen de persoonlijke kwaliteiten van collega’s aan bod, door juist in gesprek te gaan over verborgen talenten. Vervolgens geeft de bedrijfscoach voorbeelden en actiepunten hoe dit gecombineerd kan worden met de taken op de werkvloer. Door dit soort oefeningen leren de teamleden elkaar ook waarderen op een andere manier.

Start nu met teambuilding

Kan het groepsgevoel binnen jouw team ook wel een flinke boost gebruiken? Of heb je een derde persoon nodig voor een aantal belangrijke gesprekken tussen een aantal teamleden? Neem dan contact op met onze bedrijfscoaches. Samen met jou bespreken zij jouw wensen en eisen om jouw team te voorzien van een flinke dosis positiviteit.