Doe wat onderzoek voordat je een slotenmaker inhuurt

Op het stressvolle moment dat je zo snel mogelijk een slotenmaker nodig hebt, bel je waarschijnlijk het allereerste nummer dat je tegenkomt. Maar neem op een zondagavond een keer een half uurtje de tijd en doe wat onderzoek naar een goede slotenmaker.

Lees de beoordelingen, controleer of ze een adres bij jou in de buurt en een eigen telefoonnummer hebben en vergelijk offertes.

Neem ook contact op met collega’s, familieleden en vrienden en vraag naar eventuele persoonlijke aanbevelingen.

Zodra je dan een gerenommeerde slotenmaker hebt gevonden, moet je de contactgegevens van het bedrijf op een veilige plaats, zoals in je portemonnee, in je telefoon of in je adresboekje bewaren. Dit kan je in de toekomst tijd, stress en geld besparen en je hebt dan al voordat je in de problemen komt een nummer bij de hand.

Tips voor in situaties waarin je een slotenmaker nodig hebt

Als je bijvoorbeeld bent buitengesloten van je auto, je huis of je kantoor en je hebt met spoed een slotenmaker nodig, heb je natuurlijk niet de luxe om achter de computer te gaan zitten en eens grondig te gaan controleren hoe betrouwbaar de slotenmaker is, die je gaat bellen. Hier zijn enkele tips voor dergelijke scenario’s.

  • Als je bent buitengesloten en een lidmaatschap hebt op een pechhulpdienst, bel deze dan eerst voordat je een slotenmaker belt. Vaak zijn deze situaties inbegrepen in het lidmaatschap en ook de autodealer of je verzekeringsmaatschappij kan, afhankelijk van wanneer je de auto hebt gekocht, in zulke situaties helpen.
  • Als een bedrijf de telefoon aanneemt met een zin zoals “Je bent verbonden met een slotenmakerdienst” in plaats van een specifieke bedrijfsnaam, wees dan voorzichtig. Vraag naar de wettelijke naam van het bedrijf. Als degene die heeft opgepakt geen antwoord geeft, bel dan een andere slotenmaker.
  • Vraag voordat de slotenmaker aan het werk begint wat de kosten voor alle werkzaamheden en de vervangende onderdelen zijn.
  • Vraag voordat je ermee akkoord gaat om de slotenmaker te laten komen ook of er extra kosten zijn. Bedrijven kunnen extra kosten in rekening brengen als je bijvoorbeeld midden in de nacht belt of voor het rijden van lange afstanden. Vraag of er kosten in rekening worden gebracht voor de gereden kilometers of dat er een minimumtarief is.
  • Onderteken nooit een leeg formulier.
  • Als de prijs die je via de telefoon hebt afgesproken niet overeenkomt met de prijs die de slotenmaker op locatie noemt, vraag de slotenmaker dan vriendelijk om weg te gaan en laat hem niet aan de klus beginnen.
  • Vraag ook of de slotenmaker verzekerd is. Als je eigendommen tijdens het werk per ongeluk beschadigd raken, is het wel belangrijk dat de slotenmaker een verzekering heeft om je schade te dekken.

Lock Secure – Erkend Slotenmaker Den Haag