bedrijfscoach

Wat kan een bedrijfscoach betekenen voor jouw onderneming?

bedrijfscoach
Heb je verschillende werknemers binnen je bedrijf, maar mis je het groepsgevoel? Of merk je dat er pesterijen zijn op de werkvloer? Overweeg dan om een bedrijfscoach in te huren. Deze coach helpt jou en je collega’s het groepsgevoel (terug) te krijgen en conflicten uit te spreken, zodat jullie samen op één doel af kunnen gaan: succes.

Groepsgevoel

Ook al heeft binnen een bedrijf iedereen zijn eigen werkzaamheden en verantwoordelijkheden, samen zetten jij en je collega’s zich dagelijks in om van jouw bedrijf een succes te maken. Dan is het prettig dat je ook werkt vanuit een groepsgevoel. Door middel van coachingsessies en groepsgesprekken gaat de bedrijfscoach op zoek naar gezamenlijke doelen en hoe jullie deze gaan bereiken.

Methodes

Elke bedrijfscoach heeft zijn eigen werkwijze en methodes. Oriënteer je dus van tevoren altijd op de verschillende coaches en hoe zij te werk gaan. Ongeacht de werkwijze hebben de professionals wel iets gemeen: zij gaan altijd uit van het positieve. Zo kan de coach tijdens een sessie aan de hele groep vragen om alle positieve eigenschappen van zichzelf op te noemen, maar ook van een ander. En hoe deze eigenschappen dan weer vertaald kunnen worden naar de dagelijkse werkzaamheden op de afdeling. Zo zal je zien dan iedereen ergens in uitblinkt. Vind je deze oefening niet passend bij jouw afdeling of onderneming? Dit is slechts een greep uit de vele mogelijkheden. Ga voordat je begint in gesprek met jouw bedrijfscoach, zodat jullie allebei op de hoogte zijn van de wensen en verwachtingen.

Individuele ontwikkeling

Een bedrijfscoach werkt niet alleen aan het bereiken van een groepsgevoel om zo de gezamenlijke doelen te verwezenlijken. Ook is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Tijdens een individueel gesprek staat de coach stil bij waar je nu staat, wat je graag wilt bereiken en hoe je dat aan gaat pakken. Als leidinggevende is er tevens ruimte voor begeleiding en ontwikkeling, zoals de aanpak van een slechtnieuwsgesprek, zelf conflicten oplossen op de afdeling en de aanpak van complexe opdrachten.

Coaching op je eigen afdeling

Je kunt er voor kiezen om samen met je collega’s een dag of weekend weg te gaan om zo aan het groepsgevoel en de gezamenlijke doelen te werken onder begeleiding van een coach. Maar wil je liever dat een coach een onderdeel is van jouw afdeling? Ook dat is mogelijk. Hulp en advies van een bedrijfscoach is niet gebonden aan een bepaalde ruimte. Zo kun je ervoor kiezen om op vaste dagen een bedrijfscoach op de vloer te hebben als onderdeel van jouw team.

Pesterijen en conflicten

Pesten is niet alleen iets wat voorkomt op basisscholen. Ook op de werkvloer wordt er dagelijks gepest. Volgens een onderzoek van het TNO uit 2015 heeft 55% van de leidinggevenden wel eens iets gemerkt van pesterijen op de werkvloer, zoals kleinerende opmerkingen, buitensluiten en bespottingen. Langdurige pesterijen leiden vaak tot extra verzuim, burn-out en slechte prestaties op het werk. Een bedrijfscoach helpt jou en je team door individueel of in een groep een gesprek aan te gaan over deze pesterijen. Daarnaast krijg jij als leidinggevende coaching hoe in de toekomst te handelen in zulke situaties.

Op zoek naar een bedrijfscoach? Neem contact op voor meer informatie

Wil je graag meer informatie? Of wil zo graag een oriënterend gesprek met een bedrijfscoach bij jou in de buurt? Vul het contactformulier in en jij ontvangt zo spoedig mogelijk offertes van coaches bij jou in de buurt.