5 Geheimen om je met succes te concentreren bij elke opdracht

Eventjes was mijn grootste probleem, me te concentreren op elke taak. Ik dacht het bezig zijn met veel taken terzelfder tijd de sleutel was om productief te zijn, maar dat werkte niet. Ik mislukte jammerlijk genoeg bij veel zaken omdat ik me niet concentreerde op die bepaalde taak. Ik leerde al heel snel dat concentratie essentieel is om succes te hebben in het leven.

Als je je gaat concentreren op één enkele taak, dan zal je meer verrichten in minder tijd dan dat je zou bereiken met het uitvoeren van veel taken terzelfder tijd. Als je dit dus leest en je hebt moeite met jouw concentratie, zoals ik toen had, dan heb ik hier de top vijf tips om je te helpen om met succes je te concentreren bij gelijk welke taak.

Geheim #1- Doe meer met minder

Veel taken terzelfder tijd doen betekent niet altijd dat je productief bent, daarom moet je je concentreren op één zaak met een keer. Je zal de taken eerder klaar hebben en je zal jezelf ook heel wat beter voelen dan je je zou voelen bij al die taken.

Geheim #2- Neem af en toe rust

Het lichaam en de geest worden moe, en dus moet je tenminste een rustpauze van 15 minuten inlassen in de loop van de dag. Af en toe een rustpauze nemen zal je helpen om je beter te concentreren.

Geheim #3- Weet waaraan je je tijd besteedt

Maak een eenvoudig tijdsoverzicht om inzicht te hebben in wat je deed en wanneer je het deed. Door dit te doen zal je in staat zijn een schema op te stellen.

Geheim #4- bescherm je tijd

Geef jezelf tenminste anderhalf uur om bepaalde taken uit te voeren. Laat niemand toe je te storen, tenzij het natuurlijk een noodgeval is.

Geheim #5- Volg je programmaschema nauwkeurig op

Heb je een bepaald schema voor ogen, hou je eraan. Ontwikkel een dagelijkse routine en wijk daar niet van af. Ik voor mij, schrijf 6 belangrijke zaken op mijn lijstje, en ik stop niet vooraleer ze afgewerkt zijn.

Als je deze 5 geheimen opvolgt, zal het je helpen om je beter te concentreren bij elke taak. Pas deze geheimen onmiddellijk toe en ontdek dat je productiever wordt dan dat je ooit bent geweest.

Van de redactie van de Concentratie-pillen.nl